Objavljeno: 1.4.2010

Intel z novimi Xeoni

Intel nadaljuje s prehodom na zasnovo Nehalem s predstavitvijo procesorjev Intel Xeon serije 7500. Novi Xeoni, ki jih je mogoče uporabiti v strežnikih z od 2 do 256 čipov, dosegajo na običajnih testih v povprečju trikrat boljše rezultate kot dosedanji izdelki Intel Xeon 7400. Prav tako so opremljeni z več kot 20 novimi funkcijami za večjo zanesljivost delovanja.

Visoke zmogljivosti omogočajo IT-administratorjem, da v en strežnik s procesorji Intel Xeon 7500 konsolidirajo do 20 starejših strežnikov s štirimi enojedrnimi procesorji, ob tem pa ohranijo enako stopnjo zmogljivosti. Pri tem lahko prav tako za do 92 odstotkov zmanjšajo porabo energije ter s pomočjo nižjih stroškov za energijo, hlajenje in licence dosežejo povrnitev investicije prej kot v enem letu.

Intel Xeon serije 7500 je tudi prvi procesor s funkcijo Machine Check Architecture (MCA) Recovery, ki omogoča sodelovanje čipa z operacijskim sistemom in upravljavcem virtualnih naprav pri obnovitvi delovanja v primeru sistemskih napak, ki so bile do danes lahko usodne. Tovrsten mehanizem je bil doslej na voljo samo v procesorjih Intel Itanium in procesorjih RISC.

www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji