Objavljeno: 29.10.2002

Intelova podpora hitrejšim pomnilnikom

Razvoj novih sistemskih naborov narekujejo vedno novi in hitrejši procesorji in v zadnjem času vedno novi in hitrejši pomnilniki. Tokrat so Intel spodbudili pomnilniki in zato so predstavili nekoliko nadgrajene sistemske nabore za svoje procesorje Pentium 4.

Nadgradnja vezja 845E je 845PE, ki izkorišča zmogljivosti 333 MHz pomnilnika DDR. Namenjen je uporabi v povprečni računalnikih za najširšo uporabo.Vezje 850, je namenjeno najzmogljivejšim osebnim računalnikom in še vedno uporablja pomnilnik RDRAM (podjetja Rambus). Nova različica nosi oznako 850E, razlika pa je v tem, da zna delovati z najhitrejšimi pomnilniki RDRAM PC1066. Tako 845PE kot 850E bosta zelo verjetno velikokrat uporabljena s prihajajočim procesorjem Pentium 4 s taktom 3 GHz.

Novost sta še dva sistemska nabora z vgrajeno podporo za grafiko. 845GE je nadomestil 845G, po novem pa podpira pomnilnik DDR, grafični del pa je hitrejši, saj uporablja Intelovo jedro Extreme Graphics s taktom 266 MHz. To vezje bo najverjetneje najbolj uporabno, saj omogoča izdelavo zelo poceni računalnikov, uporabljajo pa ga lahko tako Celeroni kot Pentium 4. Vezje za najmanj zmogljive računalnike je sedaj še 845GV, ki je nadomestilo 845GL. To vezje še vedno ne podpira pomnilnika DDR.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji