Objavljeno: 22.6.2003

Internet Explorer zgolj del Windowsov

Iz Microsofta so sporočili, da ne bodo več razvijali novih različic brskalnika Internet Explorer za operacijski sistem MacOS, prav tako pa brskalnik ne bo več na voljo kot samostojna nadgradnja za Windowse, temveč zgolj kot integralni del operacijskega sistema.

Med vzroki za opuščanje razvoja brskalnika za MacOS, so pri Microsoftu navedli tehnične in poslovne vzroke kot sta pomanjkanje dostopa do jedra operacijskega sistema MacOS X in Applov razvoj lastnega brskalnika Safari, za katerega pri Microsoftu ocenjujejo, da bo boljša izbira za uporabnike Applovih računalnikov. Safari je med tem še v razvojni različici, vendar pa imajo uporabniki MacOS-a na voljo še zadnje različice brskalnikov Netscape, Mozilla in Opera, medtem ko je Internet Explorer za MacOS še zmerom v različici 5.

So pa pri Microsoftu zagotovili, da ne bodo prenehali razvijati druge programske opreme za MacOS, saj naj bi nova različica Offica bila že skoraj pripravljena, prav tako pa imajo v načrtu novo različico programa Virtual PC, ki omogoča poganjanje Windows programov na MacOS, Microsoft pa ga je pridobil skupaj z nakupom izdelkov podjetja Connectix.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji