Objavljeno: 1.5.2003

Invensys prodaja Baan

Baan ne predstavlja naše osnovne dejavnosti, zato ga bomo najverjetneje prodali, sporočajo iz Invensysa, družbe s sedežem v Londonu. Invensysova glavna dejavnost bo odslej upravljanje proizvodnje, kamor sodijo avtomatizacija ter sistemi za nadzor in optimizacijo procesov za industrijske stranke. Poleg tega se bodo usmerili tudi v nadzorne sisteme za železnice, elektrarne na veter in pri proizvodnji elektronike.

Baan se kot ena od devetih enot ni ravno najbolje znašel pod okriljem Invensysa, saj je nihal od izgub k dobičku in nazaj. Kljub temu je stabiliziral svoje delovanje in ponovno zgradil upravljavsko ekipo. V zadnjih mesecih se je Baan pripravljal na septembrsko predstavitev novega sistema ERP z delovnim imenom Gemini, ki bo primeren za podjetja iz različnih panog - elektronika, industrijski stroji in oprema, letalstvo in obramba ter avtomobilska industrija.

Poznavalci ocenjujejo, da je ena od možnosti za Baan ponovna osamosvojitev, po tem ko bi jo odkupila kakšna od investicijskih družb. Baan bo imel novega lastnika najpozneje do poletja, kar pa ne bo vplivalo na robustnost in vrednost njihovih izdelkov, še dodajajo analitiki.

http://www.invensys.com

http://www.baan.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji