Objavljeno: 5.5.2011

iPad 3 bo imel 3D zaslon, iPhone 5 brezžično sinhronizacijo

Med tem, ko prodajana najnovejše tablice Apple iPad 2 poteka bolje od načrtov, se pojavljajo prve resnejše informacije o tehničnih značilnostih naslednika. Različni viri navajajo, da se Apple resno spogleduje z možnostjo, da bi naslednji iPad (3?) ali kasnejši naslednik imel kot osnovo autostereoskopski zaslon sposoben prikazovanja 3D posnetkov brez posebnih očal. Glavni vir informacij prihaja menda iz Hollywooda, kjer menda veliki filmski studiji s polno pripravljajo 3D vsebine za novinca. Govorice naj bi potrdili nekateri viri blizu družbe Foxconn, ki za Apple izdeluje iPade.

Med tem se stopnjujejo tudi ugibanja, kaj naj bi omogočal naslednji telefon iPhone 5. Viri blizu glavnega telekomunikacijskega partnerja AT&T trdijo, da Apple skoraj zagotovo novinca ne bo predstavil v pričakovanem, nekako tradicionalnem junijskem roku, temveč lahko novinca pričakujemo šele jeseni. Prav tako zdaj ni jasno, ali bo iPhone podpiral tehnologijo NFC. Še pred nekaj meseci je veljalo, da je to že gotova stvar, zdaj pa vitri navajajo nasprotno.

Zato pa naj bi iPhone 5 z novim operacijskim sistemom iOS 5 dobil zmožnost posodabljanja in najbrž sinhronizacije podatkov kar prek brezžičnih omrežij. Doslej je bilo Applove naprave za nadgradnje in sinhronizacijo z vsebinami priključiti na osebni računalnik. Doslej so tovrstnim poizkusom nasprotovale predvsem telekomunikacijske družbe, vendar se zdi vse bolj verjetno, da bo Apple skušal to popraviti z novim nastopom na področju storitev v oblaku za mobilne naprave, kot sta iPhone i iPad.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji