Objavljeno: 17.8.2011

iPad 3 prestavljen na naslednje leto

Čeprav je bilo v zadnjem obdobju vse več informacij o domnevni Applovi septembrski ali oktobrski objavi nove različice iPada 3, bo kot kaže novinec moral počakati do naslednjega leta. Od strani dobaviteljev osnovnih komponent se je namreč razvedelo, da je težava v zaslonu z visoko ločljivostjo (Retina), ki naj bi ga kot kaže novi iPad vendarle imel.

Apple menda želi vse naenkrat: visoko ločljivost, velik kontrast, visoko svetilnost in hkrati majhno debelino. Kar pa dobavitelji za zdaj še ne morejo zagotoviti brez žrtev. Težava je kot kaže predvsem v osvetlitvi s strani z diodami LED, ki ne zagotavljajo iskane kakovosti prav zaradi visoke ločljivosti. Zapleti so menda pripeljali do tega, daje Apple nenadoma preklical naročila za proizvodne količine določenih komponent.

Kaže pa, da bo Apple v načrtovanem obdobju kljub temu vseeno predstavil telefon iPhone 5. Morda pa je odločitev prav v smeri, da ne predstavijo dve tako pomembni novosti sočasno. Novi iPad naj bi nato sledil v prvem četrtletju 2012.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji