Objavljeno: 28.9.2003

iPass omogoča tavanje tudi v omrežjih Wi-Fi

Podjetje iPass, ki je znano po svoji ponudbi internetnega dostopa v praktično vseh državah na svetu z enotnim uporabniškim vmesnikom in uporabniškim računom, se podaja tudi na področje ponujanja storitev brezžičnih omrežij Wi-Fi. Novi izdelek nosi ime iPass Wi-Fi Roaming Service, omogoča pa preprosto tavanje med različnimi omrežji, ki so na voljo v vse večjem številu mest in držav.

Že takoj na začetku so pridobili podporo ameriškega giganta Sprint PCS, ki načrtuje do leta 2004 skoraj 2100 novih vročih točk Wi-Fi. Sicer pa novi servis družbe iPass že danes nudi okoli 2500 vročih mest v skoraj 24 državah po vsem svetu, število pa se še naprej hitro širi. V ZDA je menda ta hip okoli 4200 vročih točk Wi-Fi, številka pa naj bi do leta 2007 poskočila že do 55.000 priklopnih točk. Hitro rast je mogoče zaslediti tudi v večjih mestih v Evropi.

iPass pa ni edini ponudnik tavanja med omrežji Wi-Fi, saj ima trenutno enako število priklopnih točk tudi družba Boingo Wireless, le da so te večinoma v ZDA. Za vstop na to področje se potegujejo tudi druga znana telekomunikacijska podjetja.

http://www.ipass.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji