Objavljeno: 9.6.2008

iPhone 3G, MobileMe, Snow Leopard

Steve Jobs je v svojem uvodnem nagovoru na konferenci Applovih razvijalcev postregel s številnimi novostmi na področju tretjega stebra podjetja - iPhona. Spregovoril je o nekaterih ključnih novostih v programski opremi iPhone 2.0, ki izide v začetku julija in bo postregla s številnimi orodji za poslovna okolja (potisna pošta, VPN, podpora za Exchange in Office...) in paketom za razvijalce, ki bodo lahko razvijali neodvisno programsko opremo za iPhone.

Ključna novost na Worldwide Developers Conference 2008 je vsekakor novi iPhone 3G, ki prinaša povezljivost v omrežja 3G (HSDPA) in GPS. Poleg tega ima nekoliko spremenjeno tudi zunanjo podobno (plastična črna ali bela zadnja stran), izboljšano kakovost zvoka, standardni izhod za slušalke in daljši čas delovanja akumulatorja. Številne novosti so že dlje časa krožile po blogosferi, pravilno je bil napovedan tudi datum predstavitve in tudi cena. iPhone 3G bo od julija naprej na voljo za 199 dolarjev (8 GB) in 299 dolarjev (16 GB), kar je občutna pocenitev napram današnjim cenam. Naprodaj bo v 70 državah, a med njimi še vedno ni Slovenije.

Apple je predstavil tudi novo storitev MobileMe, ki bo nadomestila .Mac in naše osebne podatke shranjuje v "oblaku" in jih sinhronizira z različnimi napravami - iPhonom, iPodom, Macom ali PC-jem. Med podprtimi programi najdemo Mail, iCal in Address Book za Mac OS X in Outlook za Windows. MobileMe bo z 20 GB prostora na voljo za 99 dolarjev letno, in sicer izide skupaj s programsko opremo iPhone 2.0.

Na kratko je bil predstavljen tudi Snow Leopard ali Mac OS X 10.6, vendar veliko podrobnosti ni znanih. Apple naj bi se namesto novim zmogljivostim posvetil predvsem optimizaciji, izkoriščanju novosti Intelovih procesorjev in posodobitvam uporabniškega vmesnika.

www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji