Objavljeno: 19.4.2011

iPhone 5 šele septembra?

Začetek poletja je čas, ko je Apple v preteklosti predstavil domala vse dosedanje telefone iPhone. Toda peta generacija morda ne potrdila te tradicije, saj viri blizu družbe napovedujejo, da bo Apple novo različico v proizvodnjo poslal šele septembra. Junija naj bi predstavili zgolj iPhone 4 v beli izvedbi ohišja.

Družba Concord Securities, ki je v preteklosti vselej z napovedmi natančno zadela opis prihajajočih izdelkov Apple, tudi napoveduj, da iPhone 5 morda ne bo tako revolucionarna novost, kot smo bili vajeni v dosedanjih različicah. Glavna ugibanja se sučejo okoli zaslona, njegovih dimenzij in ločljivosti. Pri Concordu pa menijo, da bo novi telefon na zunaj domala enak sedanjemu, novosti pa lahko pričakujemo v drobovju.

Apple naj bi v iPhone vgradil procesor A5, torej enak kot pri novem iPadu 2. Zunanja kamera naj bi po novem imela ločljivost 8 milijonov pik, izboljšali bodo arhitekturo in učinkovitost antene. Prav tako naj bi z enim vezjem pokrili omrežja GSM in CDMA. Ena izmed pričakovanih novosti, podpora za tehnologijo NFC (Near Field Communications) pa naj bi izostala iz pete generacije iPhonov.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji