Objavljeno: 12.7.2011

iRiver Story HD - prvi bralnik za Google eBookstore

Podjetje iRiver začenja sredi julija s prodajo bralnika elektronskih knjig Story HD, ki je kot prvi neposredno povezljiv s spletno knjigarno Google eBookstore. Bralnik bo podobno kot naprave konkurenčnih knjigarn (Amazon, Barnes and Noble) na voljo po zelo konkurenčni ceni, saj bo zanj v ZDA potrebno odšteti le 139,99 dolarjev.

Za razliko od tekmecev pa nudi nekoliko boljše tehnične lastnosti. Zaslon s tehnologijo e-Ink je še naprej "standarden" za ta cenovni razred, torej z diagonalo 6 palcev, vendar nudi 60% višjo ločljivost, natančneje 768 x 1024 pik. Pri iRiverju so se odločili, da bodo krmiljenje bralnika prepustili namenskim tipkam in alfanumerični tipkovnici, zaradi odsotnosti sloja za razpoznavo dotika pa je zato slika po trditvah boljša.

Bralnik temelji na procesorju ARM Cortex A8, poganja pa lastniški operacijski sistem iRiver, ki temelji na Linuxu. Bralnik ima vgrajen vmesnik Wi-Fi in omogoča dostop do knjigarne eBookstore neposredno, torej brez posredovanja namiznega računalnika, kot pri drugih napravah za eBookstore. Vgrajena sta tudi vmesnika USB in reža za kartice SD. Avtorji navajajo, da je eno polnjenje akumulatorja dovolj za okoli 14.000 zamenjav strani pri prebiranju knjig. Te so lahko v zapisih epub in PDF.

http://www.iriver.com

http://www.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji