Objavljeno: 23.4.2011

iTranslate4.eu - spletni portal za strojno prevajanje

Googlov prevajalnik Google Translate ima konkurenco, nov brezplačen portal za strojno prevajanje med vsemi evropskimi in svetovno najbolj razširjenimi jeziki. Portal www.itranslate4.eu, oziroma www.itranslate4.si (slednji z vmesnikom v slovenskem jeziku), je namenjen vsem, ki želijo imeti sodoben in učinkovit pripomoček za prevajanje in reševanje jezikovnih zagat. Slovensko podjetje Amebis iz Kamnika je eden od desetih evropskih specialistov za strojno prevajanje, ki so sodelovali pri tem vseevropskem projektu.

Prevajanje je preprosto, hitro in primerno za manj, srednje in zelo zahtevne uporabnike. Na voljo so prevodi za naslednje jezike (in za vsak jezikovni par): albanski, arabski, bolgarski, katalonski, kitajski, hrvaški, češki, danski, nizozemski, angleški, estonski, finski, francoski, galicijski, nemški, grški, hebrejski, hindujski, madžarski, indonezijski, irski, italijanski, japonski, korejski, latvijski, litvanski, malteški, norveški, filipinski, poljski, portugalski, romunski, ruski, srbski, slovaški, slovenski, španski, švedski, tajski, turški, ukrajinski, vietnamski.

Portal je na voljo v večini evropskih jezikov in je registriran s končnicami večine evropskih držav. Portal je plod sodelovanja, znanja in izkušenj desetih najboljših evropskih podjetij na področju strojnega prevajanja. Posebnost portala je, da se uporabniku na enem mestu ponudijo najboljši strojni prevodi za izbran jezikovni par. Uporabnik lahko tudi glasuje za najboljši prevod. S tem doseže, da bodo prevodi najboljših prevajalnikov ponujeni na vrhu seznama prevodov različnih strojnih prevajalnikov. Del sredstev za izdelavo portala je prispevala tudi Evropska unija v okviru programa za konkurenčnost in inovativnost.

http://www.itranslate4.si

http://www.itranslate4.eu

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji