Objavljeno: 11.3.2007

Iz Canonove stojnice

Na PMA seveda ni smel manjkati niti Canon, eden največjih in najbolj uveljavljenih izdelovalcev fotografske opreme, ki je ob tej priložnosti predstavil tudi novo ponudbo tiskalnikov in pokazal že predstavljena EOS-1D Mark III ter HD-kamero PowerShot TX1.

Na voljo sta dva nova žepna modela iz serije IXUS, ponekod znane kot ELPH, SD 750 in SD 1000. Ločljivost tipal obeh naprav znaša 7,1 megapik, oba imata 3-kratno optično povečavo, nov procesor DIGIC III in omogočata prepoznavo obrazov. Naprodaj bosta še ta mesec, prvi, ki ima 3-palčni zaslon, za 350 in drugi, z 19,4 mm najtanjši Canon, za 300 dolarjev.

IXUS SD 750

Canon je predstavil tudi dva osnovna kompaktna modela, s stabilizatorjem odpremljeni PowerShot A570IS (280 dolarjev) in A560 (230). Oba ponujata 4-kratno optično povečavo, 2,5-palčni zaslon, tipalo z ločljivostjo 7,1 MP, procesor DIGIC III in prepoznavo obrazov.

PowerShot A560

Selphy ES1 je nov sublimacijski foto-tiskalnik, s priročnim ročajem zelo svojevrsten in namenjen predvsem nežnejšemu spolu. Tiskamo lahko fotografije do velikosti 10x20 cm, na voljo pa bo aprila za ceno 250 dolarjev.

Izpis ES1, ki je bil prvič predstavljen že na Photokini, je menda kakovostnejši od vseh Selphyjev, v predalu ima prostora za 50 listov, za lažje upravljanje sta na voljo 2,5-palčni zaslon in brezžična povezava (IrDA, Bluetooth), cena izpisa pa naj ne bi presegla 30 evrskih centov. Posebnost tiskalnika je kaseta, ki združuje tako barvilo kot tudi papir.

Selphy ES1

www.canon.si

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji