Objavljeno: 25.7.2012

Iz fotoaparata v tablico ali telefon

Podjetje Fujifilm je predstavilo prvi žepni digitalni fotoaparat, ki zna fotografije posredovati neposredno na tablice in telefone z operacijskimi sistemi Apple iOS in Google Android. Novi fotoaparat FinePix F800EXR ima namreč vgrajen vmesnik Wi-Fi in programsko opremo prilagojeno za neposredni prenos posnetkov na mobilne naprave (do 30 posnetkov v paketu).

Fujifilm je obenem razvil program Camera Application (ne prav domiselno ime), s katerim lahko tako zajete fotografije opremimo z geolokacijskimi podatki, jih prikazujemo v povezavi z zemljevidom, opravimo retuširanje in filtriranje ter posredujemo na različne spletne storitve. Seveda v precej višji kakovosti, kot pri zajemu z mini kamerami v samih mobilnih napravah.

Finepix F800EXR sicer nudi tipalo s 16 milijoni pik, 20-kratni zum (25-500mm), snemati zna video posnetke v visoki ločljivosti in hraniti fotografije v zapisu RAW. Ker za geolokacijsko označevanje uporablja mobilne naprave, nima sprejemnika GPS kot predhodnik F770EXR. Med različnimi zmožnostmi velja omeniti novo funkcijo razpoznave gibanja, ki odpravlja ali vsaj zmanjšuje razmazanost posnetkov (blur) zaradi premikanja objektov oziroma slabih svetlobnih pogojev. V prodaji bo avgusta za ceno okoli 350 dolarjev (cena v ZDA, brez DDV).

http://www.fujifilm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji