Objavljeno: 17.9.2010

Iz našega arhiva: iPad : drugi - 1 : 0

Uspeh Applove tablice iPad je pri tekmecih povzročil pravcato paniko. Tablični računalniki zato nastajajo domala povsod, tudi v valilnici idej družbe Google, kjer je Android najbrž najresnejši tekmec iPada. V roke smo dobili enega prvih primerkov teh naprav iz daljne Kitajske, a žal ne dosega tega, kar ponuja Apple. Najbrž bo treba počakati katerega izmed uglednejših izdelovalcev in morda tudi novo revizijo Androida.

Google Android zdaj že kar dobro poznamo. Uporablja ga čedalje več mobilnih telefonov in med vsemi platformami najhitreje raste, čeprav v absolutnih številkah še ne dosega uspehov, kot jih žanjejo Apple, BlackBerry in drugi. Izbor tega operacijskega sistema za tablične računalnike se zdi nekaj povsem naravnega, saj je enako pot ubral tudi Apple, pri katerem je operacijski sistem iPada domala povsem enak tistemu v mobilnih telefonih iPhone.

Android ima velik potencial tudi zato, ker najbolje v celotni industriji izrablja moč spletnih storitev, pri katerih kraljuje Google. Za povrh je bolj odprt, ni vezan na specifičnega izdelovalca strojne opreme in, ne nazadnje, podpira rešitve, ki jih Apple zavrača - beri Adobe Flash. Prilagajanje Androida tabličnim računalnikom ta hip še poteka in vsi čakajo, da Google tudi uradno naznani podporo za tovrstne računalnike. Morda celo družno s predstavitvijo svoje tablice.

Nadaljevanje članka si lahko preberete na sledeči povezavi:

http://www.monitor.si/clanek/ipad-drugi-1-0/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji