Objavljeno: 17.12.2010

Iz našega arhiva: Knjige v žepu

Ena od največjih, če ne celo največja prednost elektronskih knjig je to, da ne zasedajo fizičnega prostora. Kot take so kakor nalašč za branje povsod, kamor se nam navadnih knjig ne da prenašati. A na čem jih brati? Kaj pa kar na telefonu?

Če bi kaj podobnega predlagali še ne tako dolgo nazaj, nas po vsej verjetnosti nihče ne bi resno vzel. Toda časi se spreminjajo, v naših žepih pa se znajdejo telefoni z nekoč nepredstavljivo velikimi zasloni. Vse skupaj je pred leti začel Applov prvi iPhone, ki ga je krasil za takratne razmere gromozanski, 3,5-palčni zaslon z zelo dobro ločljivostjo 163 pik na palec. Hitro so sledili še drugi, danes tako najdemo več telefonov, ki imajo zaslone velike okoli štiri in celo več palcev.

Veliko večino pametnih telefonov z velikimi, za dotik občutljivimi zasloni lahko torej razdelimo na dve skupini. Na eni strani poznamo družino iPhone, v katero sodijo telefoni iPhone, in večpredstavni predvajalniki iPod Touch, pri obojih se je pred kratkim začela prodaja četrte generacije. Na drugi strani pa imamo telefone z operacijskim sistemom Android, ki jih je iz dneva v dan več. Hkrati se med seboj tudi razlikujejo bistveno bolj kot Applove storitve, kar ni čudno, saj jih izdeluje kar nekaj različnih izdelovalcev.

Nadaljevanje članka si lahko preberete na sledeči povezavi:

http://www.monitor.si/clanek/knjige-v-zepu/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji