Objavljeno: 30.8.2010

Iz našega arhiva: Krom je spet v modi

V svetovnem spletu se odvija vojna brskalnikov, kot ji še nismo bili priča. Po statistiki sodeč, v zadnjem času največ uporabnikov opušča stare brskalnike in izbira Google Chrome. Zakaj?

Zavedamo se, da je tema, s katero se ukvarja pričujoči članek, zelo občutljiva in nosi veliko čustvenega naboja. Brskalniki so aplikacije, ki jih uporabljamo vsak dan in ob njih preživimo silno veliko časa tako v službi kot doma. Ob izbranem brskalniku se počutimo udobno, ga poznamo in mu zaupamo. Če nam kdo omeni, da ima pomanjkljivosti in da so na voljo boljše alternative, se tipičen uporabnik najprej postavi v bran, šele kasneje nekje v miru morda pretehta novo spoznanje. V tem pogledu so brskalniki kot avtomobili - zelo veliko ljudi prisega samo na znamko, ki jo vozijo, čeprav o konkurenci nimajo pojma. Opli, Renaulti, Volkswagni, Audiji ... so pač najboljši - ker so naši.

Poleg tega se je treba zavedati, da je navada železna srajca in da je menjava brskalnika precejšen podvig. Starega smo tako navajeni, da bomo ob prehodu začutili vsako malenkost, vsak gumb, ki je nekoliko manjši, vsako bližnjico, ki je ni, in tako se nam bo morebitna zdela slabša ... Pa je res?

Nadaljevanje članka si lahko preberete na sledeči povezavi:

http://www.monitor.si/clanek/krom-je-spet-v-modi/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji