Objavljeno: 27.5.2010

Iz našega arhiva: Telefoni za zahtevne

V mesecu, ko ves novičarski del spleta kar stresa od besedic Apple, iPad in iPhone, se je morda smiselno spomniti, da je resnica na področju telefonov, vsaj pri nas, precej drugačna. Preizkusili smo nekaj pametnih posebnežev, ki so pravkar prišli na slovenski trg.

Definicija "pametnega" telefona je sicer odvisna od tistega, ki jo podaja, pa vendar nekako velja, da danes sodijo med take telefoni z operacijskim sistemom iPhone, Android, Blackberry, Windows Mobile, Symbian S60 (dokler bo še na voljo) in morda še Maemo. V resnici je na našem trgu daleč največ takih s Symbianom (Nokia), vendar v Monitorju za "bolj pametne" vendarle štejemo predvsem prve štiri z zgornjega seznama, s tem da je pravzaprav težko kupiti iPhone. Subvencionirano ga lahko kupimo le pri operaterju Tuš Mobil.

Kakorkoli, tokrat smo preizkusili nekaj najnovejših "googlefonov" oz. telefonov z operacijskim sistemom Android, Blackberryja, nekaj "okenskih modelov", med katerimi je en posebnež, in pa pametni telefon, ki se hvali, da je vrhunski fotoaparat. Slednjega smo se ravno zato lotili drugače, kot fotoaparata.

Nadaljevanje članka si lahko preberete na sledeči povezavi:

http://www.monitor.si/clanek/telefoni-za-zahtevne/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji