Objavljeno: 3.3.2003

Izboljšane strežniške rezine RLX

Družba RLX iz Texasa, ki je pred leti prva začela izdelovati strežniške rezine, je napovedala svoje prve dvoprocesorske modele, ki naj bi družbi omogočili ujeti korak z večjimi proizvajalci. S prvimi strežniškimi sistemi z rezinami so pri družbi RLX skušali ponuditi predvsem manjše dimenzije in nižjo porabo električne energije, potem pa so na tem področju pojavile družbe IBM, Hewlett-Packard in Dell, ki so izbrale kvaliteto in rezine z več procesorji.

Temu razmišljanju se z dvoprocesorskimi moduli do neke mere pridružuje tudi RLX. Rezine serij 2800i in 3000i imajo po dva procesorja Intel Xeon s frekvenco takta 2,8 GHz (kasneje 3 GHz) in hitrejše omrežne povezave (1 Gb/s). Sistem RLX 600ex meri v višino 10,5 palca, vanj pa lahko vgradijo do deset rezin. Doslej so svoje sisteme prodajali predvsem za spletne strežnike, sedaj pa so se usmerili na znanstvene ustanove, ki veliko število skromnejših strežnikov povežejo gruče.

Eden od načinov se imenuje "Beowulf", pri katerem uporabijo operacijski sistem Linux in posebni program MPI (>>Message Passing Interface<<), ki razpošilja informacije od enega računalnika do drugega. Seveda pa lahko tudi na to področje razmeroma zlahka poseže družba IBM ali Hewlett-Packard, tako da prihodnost družbe RLX še zdaleč ni zagotovljena.

http://www.rlxtechnologies.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji