Objavljeno: 16.4.2010

Izboljšani Google Docs

Da čas zares leti, kaže primer spletne storitve Google Docs, ki je z nami že od leta 2006. V tem času so programerji pridno dodajali nove funkcionalnosti in razširjali njeno uporabnost. Sredi aprila pa so Google Docs doživeli še dodatno osvežitev, pravzaprav kar nadgradnjo.

Poleg povsem prenovljene infrastrukture, ki je temelj Google Docs, so bili sprememb deležni urejevalniki dokumentov, ki so sedaj še bogatejši za par novih in pomembnih funkcij. Urejevalniki tako podpirajo skupinsko urejanje v realnem času, dodana je možnost sočasnega klepeta, prenovljeni pa sta funkciji oblikovanja in uvažanja dokumentov. Nov je sistem komentiranja, urejevalnik tabel pozna funkcijo samodejnega zaključevanja vnosov, vlačenje in spuščanje stolpcev pa je po novem še bolj dodelano.

Med novimi aplikacijami najdemo rešitev za skupno risanje, preprosto poimenovano Google Drawings. Uporabniki Google Docs lahko tako v realnem času rišejo po dokumentih. Med novostmi, ki se jih utegnete močno razveseliti je tudi možnost prevoda besedil v prek 40 svetovnih jezikov. Tehničnih izboljšav pod pokrovom je še bistveno več, najpomembnejša pa je implementacija standarda HTML5, s pomočjo katerega se bodo vsebine v sodobnih brskalnikih prikazovale hitreje, prav tako pa bodo lahko bolj grafično bogate.

docs.google.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji