Objavljeno: 23.8.2002

Izboljšani Groove

Podjetje Groove Networks je predstavilo izboljšano različico svojega izdelka za skupinsko delo, ki temelji na tehnologiji P2P. Novi Groove 2.1 prinaša predvsem izboljšave za delo v velikih delovnih skupinah, predvsem pa precej izboljšano povezljivost z drugimi sistemi za komunikacijo in sodelovanje. Groove tako omogoča tesno povezavo s paketom MS Outlook, s katerim lahko deli podatke, po novem pa ima podobno združljivost tudi s paketom Lotus Notes.

Poleg tega Groove nudi tudi številne druge načine komunikacij. Med drugim podpira trenutno sporočanje oziroma kramljanje, tako med enakimi odjemalci, kot tudi drugimi programi. Uporabniški vmesnik je toliko spremenjen, da omogoča v istem oknu več tipov komunikacij, od besedil, zvoka do video povezav. Za vse skupaj pa program še vedno ne potrebuje namenskega strežnika, saj uporabniki med sabo komunicirajo neposredno, podobno kot to počnejo znani programi oziroma servisi Napster, Gnutella in Kazaa.

Novi Groove Workspace Professional Edition 21 stane 100 dolarjev po uporabniku, na voljo pa je tudi cenejša različica Standard Edition, za katero je treba odšteti pol manj. Novost je tudi razvojni komplet Groove Toolkit for Microsoft Visual Studio .NET, ki omogoča sodelovanje z arhitekturo in programi .NET. Med prvimi rezultati tega kompleta je tesna povezava med paketom Groove in Microsoftovim izdelkom SharePoint Team Services, prav tako namenjenim skupinskemu delu.

http.//www.groove.net

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji