Objavljeno: 25.9.2012

Izšel je novi Monitor!

V novem Monitorju si lahko kot temo številke preberete o procesorjih za namizne računalnike in njihovo primerjavo s sorodniki, ki so namenjeni prenosnikom. Vse procesorje smo hitrostno preizkusili in objavili grafikone, seveda pa smo se pomudili tudi pri lastnostih in posebnostih, ki se vidijo drugače – npr. pri porabi električne energije.

Za tiste manj zahtevne bo zanimiv članek o nakupu rabljenega računalnika. Brskali smo po Bolha.com in nabrali povprečne cene računalnikov za izbrana opravila, hkrati pa svetovali na kaj moramo biti ob nakupu pozorni.

Preizkusili smo tudi osem spletnih e-bank in ocenili prednosti in slabosti posameznih rešitev. Nekatere so že dalj časa zasnovane vrhunsko, nekatere imajo nekoliko neroden uporabniški vmesnik, nekatere največje pa še vedno živijo v prejšnjem tisočletju.

V podrobnem članku o patentih smo množico zanimivih, pa tudi čudaških orožij nove dobe, s katerimi se dandanes oborožujejo največje korporacije sveta.

Med nasveti smo se tokrat posvetili Dropboxu, seveda pa tudi v tokratni številki ne manjka nasvetov in trikov za Apple in Androidne telefone.

Kot vedno smo preizkusili kar nekaj novih prenosnih računalnikov, v rokah smo imeli nekaj novih brizgalnih tiskalnikov in seveda posameznih primerkov strojne in programske opreme – tablico Samsung Galaxy Note 10.1, Canon EOS 5D mk III, Applov Airport Express, Corelov paket X6. In seveda – preizkusili smo 16 novih programov za Android in iPhone.

http://www.monitor.si/listalnik.php?datum=201210#

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji