Objavljeno: 22.4.2011

Izšel je pomladni Monitor

Danes, zaradi praznikov nekoliko prej kot običajno, je izšel novi, pomladansko zeleno obarvani Monitor.

Tema številke so veliki prenosniki, z zasloni 16 palcev in več, preizkusili pa smo tudi nove modele brezžičnih usmerjevalnikov. Prebrali si boste lahko kako hitro in kako daleč »nesejo«, kaj pomeni, če jim signal moti ena stena ali morebiti dve.

Od manjših napravic smo ekskluzivno preizkusili dvojedrni telefon LG Optimus 2x, cenejši Samsungov Galaxy Ace in morebitni zadnji Nokiin komunikator E7. Seveda smo tudi tokrat preizkusili po 16 programov za iPhone in Androidne telefone. Skočili smo še v tretjo dimenzijo in preizkusili »prvoosebno« kamero GoPro 3D Hero, ter Nintendov 3DS.

Za tiste, ki jih strojna oprema ne zanima preveč, smo se razpisali o operacijskih sistemih, sedanjih in prihodnjih, na osebnih računalnikih in na telefonih/tablicah.

Preberete si lahko še intervju z enim ključnih razvijalcev odprtokodne programske opreme za usmerjevalnike DD-WRT, ki je, ne boste verjeli, Slovenec.

In še za ljubitelje novih tehnologij – vse o plastiki, ki bo nekoč morda nadomestila silicij kot osnovo za tranzistorje in procesorje.

Kot vedno si lahko v novem Monitorju preberete tudi preizkuse množice novih fotoaparatov (tudi podvodnih), na priloženi DVD pa smo zapekli film Gonzo: Življenje in delo Dr. Hunterja S. Thompsona .

http://www.monitor.si/revija.php?act=new

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji