Objavljeno: 14.7.2002

J#.Net je Microsoftova Java za spletne storitve .Net

Microsoft je predstavil končno različico programskega jezika J#.Net, ki omogoča izdelavo spletnih programov in storitev v javi podobnem programskem jeziku, a zgolj za Microsoftovo platformo .Net. Kljub dejstvu, da je J#.Net naslednik tako imenovane Microsoftove jave J++, ne omogoča izdelave popolnih javanskih programov. Bistvene izboljšave v končni različici so predvsem na področju priložene dokumentacije in vzorcev programske kode.

Sun je že marca ob napovedi izida J#.Net dopolnil svojo tožbo zoper velikana tudi s kršitvami pravil jave v primeru J#.Net. Po Sunovem mnenju Microsoft s tem programskim jezikom kvari javo, predvsem njeno osnovno načelo, da omogoča poganjanje programov na vseh platformah, ne da bi jih bilo za to potrebno na novo spisati. Pri Microsoftu se branijo s trditvami, da ima J#.Net tako omejene zmogljivosti, da se ga s pravo javo sploh ne da primerjati. Zaradi tega Sunu tudi ne plačujejo licence za uporabo.

J#.Net je sestavni del Microsoftovega paketa programskih jezikov Visual Studio.Net, ki je bil predstavljen spomladi. Uporabniki, ki so Visual Studio.Net že kupili, si lahko visual J#.Net brezplačno prenesejo s spleta

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji