Objavljeno: 2.4.2003

James Bond pomagal vdreti v Xbox

Še neimenovan heker je uspešno naložil Linux na Microsoftov igralnik Xbox brez uporabe posebnih vezij. Organizatorji projekta Xbox-Linux so potrdili njegov uspeh in kot kaže bo dobil glavno nagrado, 100 tisoč ameriških dolarjev, ki jih je ponudil Michael Robertson, lastnik in direktor podjetja Lindows.com.

Čeprav so se pri Microsoftu zelo potrudili pri zaščiti Xbox pred vdori v sistem, pa se očitno ne morejo povsem zanesti na proizvajalce iger. Heker je ugotovil, da se v nekaterih igrah nahaja hrošč pri shranjevanju in nalaganju stopenj, ki lahko privede do prepolnega medpomnilnika. Ena izmed teh iger je 007: Agent Under Fire, ki zaradi te napake omogoča, da uporabnik naloži ne zgolj shranjeno igro, temveč karkoli. Tudi Linux.

Poganjanje Linuxa v Xboxu sicer ni nič novega, vendar je bilo doslej za to potrebno vgrajevati določene čipe, ki so onemogočili Microsoftovo zaščito, pred časom pa je enemu hekerju uspelo to izvesti tudi z uporabo obrnjenega procesa delovanja, a postopka ni hotel prikazati, saj so mu pri Microsoftu svetovali, da bi ga v tem primeru tožili. Vdor v Xbox ob pomoči Jamesa Bonda pa je, po drugi strani povsem legalen.

http://www.xboxhacker.net

http://www.xbox.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji