Objavljeno: 18.10.2004

Jan Baan ponuja spletne storitve

Jan Baan, ustanovitelj znanega podjetja poslovnih informacijskih sistemov Baan, je predstavil svojo novo družbo Cordys, ki bo ponujala poslovne spletne storitve. Novo podjetje je začelo razvijati svoje izdelke že leta 2001, uspeh pa skušajo najti na področju združevanja poslovnih spletnih rešitev v skupno celoto z enoto arhitekturo. Za razliko od drugih ponudnikov spletnih storitev Cordys ne ponuja spletne storitve, ki jih vključujemo v druge programe ali spletne dveri, temveč nudi arhitekturo za povezovanje spletnih storitev v funkcionalne celote.

Rešitev je univerzalna in temelji na odprtih standardih, kot je XML, zato lahko orodje vključuje spletne storitve in podatkovne vire različnih proizvajalcev. To pa je področje, ki ga veliki ponudniki slabo pokrivajo, saj imajo v interesu uporabnike vezati le na lastno tehnologijo. Z orodji družbe Cordys je mogoče ustvariti novo poslovno logiko, ki je sestavljena iz različnih gradnikov, navzven pa deluje kot zaključena celota z skupnim podatkovnim vmesnikom.

Jan Baan se je odločil za novo pot, potem ko je moral pred leti zaradi slabih poslovnih rezultatov odstopiti kot predsednik in direktor družbe Baan, na čelu katere je bil od konca sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Baan je v obdobju dveh let doživel velik padec tržne vrednosti, ki je padla iz nekdanje ocene 8 milijard dolarjev na samo 530 milijonov dolarjev. Kljub različnim sanacijskim programom, so družbo leta 2000 prodali za 708 milijonov dolarjev podjetju Invensys. Tudi tu delovanje Baana ni obrodilo sadov, zato ga je Invensys za samo 135 milijonov dolarjev prodal družbi SSA Global, kjer deluje zdaj kot samostojna poslovna enota.

http://www.cordys.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji