Objavljeno: 7.3.2007

Janković ustavil Gratel

Po sklepu ljubljanskega župana je soglasje Mestne občine Ljubljana (MOL) k izvedbi del podjetja Gratel pri gradnji optičnega telekomunikacijskega omrežja do leta 2009 nično.

Zoran Janković je na tiskovni konferenci povedal, da Gratel ni vložil zahtevka za zaporo cest, zato bo MOL zahtevala ustavitev del. Gratel odgovarja, da ima vsa potrebna dovoljenja in odločitev župana označuje kot "neverodostojno in povsem nerazumljivo oviranje projekta", zato ne namerava prenehati z gradnjo.

Gratel je z gradnjo začel 15. februarja, naslednji dan pa so se njegovi predstavniki po začasni zaustavitvi del sestal s predstavniki MOL, ki so ugotovili, da podjetje ima potrebna dovoljenja, in dovolili nadaljevanje.

Kljub temu so poostrili nadzor, saj je oddelek za gospodarske javne službe in promet v preteklosti že ugotovil nestrokovno izvedbo del, obenem pa na občini niso bili seznanjeni z dovoljenji, ki jih je Gratel imel.

Po mnenju Jankovića breme krivde nosi nekdanja županja Danica Simšič, ki je anekse k pogodbi z Gratelom podpisala tik pred porazom na volitvah, po poročanju Dnevnika celo na dan volitev, vendar zdaj dokumentov v fizični ni, zavedeni so le v Lotus Notes.

V naslednjih dneh se bo župan sestal tako s svojo predhodnico kot tudi s predstavniki Gratela in napovedal možnost nadaljevanja del, če se bodo izvajala v skladu s pogodbo.

http://www.gratel.si/

http://www.ljubljana.si/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji