Objavljeno: 27.3.2002

Java 2002

Že sedmo leto zapored v Kaliforniji pod pokroviteljstvom Sun Microsystems poteka strokovna konferenca za razvijalce v jeziku java.

Po uvodnih predavanjih lahko sklepamo, da javanske rešitve uspešno pokrivajo tako majhne elektronske naprave, kot so mobilni telefoni, fotoaparati in domače naprave, kot tudi najzahtevnejše projekte, ki zahtevajo superračunalniške zmogljivosti. V uvodnih predavanjih je bilo predstavljeno kar nekaj novosti. Močan pečat je pustila Nokia, ki je dokazala, da se drži lanskoletnih obljub in je predstavila celotno družino mobilnih aparatov (3585, 3590, 6310i, 7210, 7650, 9290), ki omogočajo izvajanje javanskih J2ME programov. Prav tako so poskrbeli za neodvisne programske hiše, ki želijo nastopiti s svojimi programi na tem tržišču. Na naslovu Forum.Nokia.com lahko programerji pridobijo vso potrebno literaturo in primere razvoja programčkov za mobilne naprave. Dodana pa je tudi možnost hitre ponudbe programskih mojstrovin operaterjem in uporabnikom. Za pogled v prihodnost je poskrbel tudi Sony. Na predstavitvi so pokazali rešitev, ki prikazuje, kako različne elektronske naprave (fotoaparati, mobilni telefoni, digitalne kamere ...) sodelujejo in si izmenjujejo podatke. Celota pa je organizirana v obliki dveri, ki omogočajo dostop do vsebin in različnih storitev.

Tudi tokratna konferenca nazorno kaže smernice prihodnjega razvoja. Ne glede na to, kaj pripravlja velikan iz Redmonda, pa lahko sklepamo, da bodo java in z njo povezane tehnologije imele gotovo zelo velik delež.

http://java.sun.com/javaone/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji