Objavljeno: 16.6.2006

JBoss World in Seam 1.0

V Las Vegasu se danes zaključuje konferenca JBoss World, prva po prevzemu JBossa s strani Red Hata, s katero si je podjetje zagotovilo finančne vire in mednarodno podporo ob tem pa ohranilo kar največ svoje izvirne filozofije, ki temelji na odprti kodi. Pri JBossu so razmišljali o javni ponudbi lastnih delnic, snubila so jih tudi številna druga podjetja, toda posel z Red Hatom obe strani ocenjujeta za uspeh.

Na konferenci je bilo predstavljeno ogrodje za razvoj poslovnih programov JBoss Seam 1.0, ki gradi na zadnjih, poenostavljenih standardih J2EE, vključno s predmeti za spletne vmesnike JSF 1.2 in prinaša arhitekturo SOA z elementi "Web 2.0" tudi v svet javanskih programskih strežnikov. Projektni vodja Seam in ustanovitelj projekta Hibernate, Gavin King, ga je opisal z naslednjimi odlikami:

- Razvoj, temelječ na EJB 3.0. Vse v Seam so lahki, drobno razčlenjeni predmeti POJO (Plain Old Java Object), vsi tudi zrna EJB.

- Podpora za Ajax. Sejno zrno EJB 3.0 je mogoče poklicati neposredno iz brskalnika s posebnimi, visokonivojskimi konstrukti, brez zapletov s predmetom XMLHttpRequest.

- Podpora za portale, skladne JSR-168 (kot je denimo JBoss Portal).

- Deklarativno upravljanje stanja (session management) in podpora za nov rod programov, ki vzdržujejo stanje.

- Podpora za poslovno upravljanje z JBossovim jBPM in avtomatizranim delovnim tokom.

http://www.jbossworld.com/

http://labs.jboss.com/portal/jbossseam

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji