Objavljeno: 22.4.2000

Jerovšek in IBM skupaj s strežniki

Jerovšek Computers in IBM Slovenija sta podpisala pogodbo o sodelovanju, ki zadeva predvsem ponudbo strežnikov s procesorji Intel. Tako bo Jerovšek strankam lahko poleg lastnih ponudil tudi strežnike priznane blagovne znamke, obenem pa se bodo izognili tudi težavam z dobavo - IBM jim lahko v vsakem trenutku zagotavlja dovolj veliko zalogo opreme. Podjetji sta na področju strežnikov sodelovali že doslej, tesnejše sodelovanje pa je tudi odziv na Compaqov odločnejši nastop na slovenskem tržišču.

IBM bo skozi Jerovškove prodajne kanale ponujal zaenkrat predvsem strežnike, pozneje pa morda tudi prenosne in namizne računalnike, pravijo pri Jerovšku, ki ima z namiznimi računalniki znanih blagovnih znamk slabe izkušnje - prodajali so že iMaca, Presaria in Bria.

Pri Jerovšku pričakujejo, da bodo v letu 2000 prodali 11.000 osebnih računalnikov, od tega 800 osebnih računalnikov IBM in 200 strežnikov IBM, lastnih strežnikov pa približno 100 - lani so lastnih strežnikov s procesorji Intel prodali približno 90.

http://www.jerovsek.si

http://www.si.ibm.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji