Objavljeno: 9.9.2009

Jesenska kolekcija iPodov

Apple je na dogodku imenovanem "Rock and Roll" predstavil novosti v družini mobilnih predvajalnikov Apple iPod, poleg tega pa so predstavili tudi prenovljeno različico programske opreme in spletne trgovine iTunes. Glavna novost je pravzaprav novi iPod Nano, ki je ob skoraj nespremenjeni zunanjosti dobil video kamero za snemanje video posnetkov in fotografij. Vgrajen ima tudi mikrofon in zvočnike, prvič pa je vgrajen tudi radijski sprejemnik. Malce spremenjen je zaslon, ki je zdaj 2,2 palčni, nove so barvne kombinacije ohišja. Za 8 GB model bo potrebno odšteti 149 dolarjev, za 16 GB pa 179 dolarjev.

Ob prenovljenem Nanotu je Apple predstavil tudi cenejše in zmogljivejše modele iPod Touch. Po novem je potrebno za 8 GB model odšteti 199 dolarjev, na voljo pa so še 32 GB, ki stane 299 GB in novi 64 GB model, ki stane 399 dolarjev. Zmogljivejša modela imata tudi hitrejše drobovje, kar bo razvidno zlasti pri igranju iger. Če ste pričakovali, da bo tudi ta model dobil video kamero - pozabite, to je za zdaj rezervirano le za osrednji model. Zadnja novost je nižja cena za najmanjše modele iPod Shuffle, ki zdaj stane 59 dolarjev v 2 GB izvedbi in 79 dolarjev v 4 GB različici.

Nekaj več novosti je v novi različici programske opreme iTunes 9, ki ima nov grafični vmesnik, boljšo sinhronizacijo z mobilnimi predvajalniki in tri nove funckije: iTunes LP, Home Sharing in Genius Mixes. Prva uporabniški izkušnji z nakupom glasbenih albumov dodaja novo dimenzijo, saj ob sami glasbi dobimo še ovitke, besedila, fotografije, celo video posnetke. Za zdaj le za omejeno število albumov, kot so mojstorvine Boba Dylana, Norah Jones in peščice drugih. Home Sharing (končno) omogoča legalni prenos kupljenih vsebin med največ petimi avtoriziranimi napravami v okviru, recimo temu družinskega okolja. Genius Mixes je nova izboljšana različica pogruntavščine Genius, kjer poslušate idealne "mikse" narejene na podlagi 27 milijonov glasbenih seznamov in knjižnic, ki jih uporabljajo uporabniki po svetu. Pa ne se jezit, če med temi ne bo take po vašem okusu.

Skratka, tresla se je gora, rodila se je miš!

">http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji