Objavljeno: 30.9.2010

Jesenski Monitor že na voljo

Prihajajo krajši in hladnejši dnevi, v katerih se bomo še kako radi zvlekli v topel kotiček z dobro knjigo v rokah. Pri Monitorju seveda ne pišemo recenzij knjig, smo pa v tokratni številki pripravili izčrpen članek na temo bralnikov elektronskih knjig. Gre za področje, ki se je ravno začelo zares prebujati. Na trgu, tudi slovenskem, je presenetljivo veliko naprav, ki pa se med seboj kar opazno razlikujejo. Ti bralniki so do oči izjemno prijazni, bistveno bolj kot navadni računalniški zasloni, hkrati pa so že tudi cene padle na zadovoljiv nivo. Pogledali pa smo tudi, kako se odnese branje na telefonih z velikimi, na dotik občutljivimi zasloni.

Zopet je v reviji kar nekaj elektronike za v dnevne sobe. Ogledali smo si SiOLovo novo večpredstavnostno škatlo, preprosto imenovano SiOL Box. Gre za hibridni televizijski sprejemnik (IP TV in DVB-T/C), ki vključuje tudi trdi disk velikosti 160 GB za snemanje televizijskih oddaj. No, naprava pa ponuja še marsikaj zanimivega. V naš laboratorij pa so prispeli kar trije televizorji, na katerih lahko gledamo filme tudi v treh dimenzijah. V velikem testu pa smo se posvetili domačim video projektorjem. Tu so razlike še kar velike, presenetljivo velike pa so tudi razlike v cenah – od dobrih 6.000 evrov pa do dobrih 700.

Za navdušence nad mobilno telefonijo pa smo se poglobili v odpiranje sicer zaprtih telefonskih operacijskih sistemov – tako pri telefonih, ki uporabljajo sistem Android, kot na telefonih Applove družine iPhone. Kot vedno pa je v reviji še veliko novic iz sveta računalništva in elektronike, nenehnih preizkusov fotoaparatov, prenosnikov in tiskalnikov. Spet smo zbrali kar nekaj uporabnik trikov in nasvetov, poročamo pa iz sejmov IFA ter IBC.

www.monitor.si/revija.php?id=131

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji