Objavljeno: 11.8.2009

JetFlash V15 – protivirusni USB-ključ

Podjetji Transcend ter Trend Micro sta združili svoje znanje in pripravili protivirusni USB-ključ. JetFlash V15 ni nič drugega kot eden izmed Transcendovih pomnilnikov USB, ki ima že prednaloženo protivirusno zaščito podjetja Trend Micro. Tako je precej dobro poskrbljeno za varnost podatkov na ključku, saj prav izmenjava okuženih USB-pomnilnikov v zadnjih letih poleg interneta predstavlja enega najpogostejših razlogov okužbe z virusi in črvi.

Programska oprema Trend Micro USB Security ščiti podatke na ključu od trenutka, ko je ta vstavljen v računalnik. Še več, v primeru, da zazna, da je računalnik povezan v internet, samodejno prenese in namesti najnovejše posodobitve programa in protivirusnih definicij. Edini minus, ki ga v očeh potencialnega kupca zasluži omenjena rešitev, je njeno omejeno delovanje, saj brezplačno ščiti podatke na ključu le 90 dni, zatem pa je potrebno pridobiti ustrezno licenco.

Transcend bo protivirusne ključke JetFlash V15 ponujal v štirih različicah s kapacitetami 2, 4, 8 ter 16 GB. Različica z največ prostora bo hkrati tudi najhitrejša pri svojem delu, saj proizvajalec obljublja hitrost branja podatkov do 32 MB/s, medtem ko bo pisanje polovico počasnejše.

www.transcendusa.com

www.trendmicro.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji