Objavljeno: 31.5.2007

Jobs na D5, iPhone in večji Apple TV

Na konferenci All things D(igital) je potekal pogovor s Stevom Jobsom, v katerem je ustanovitelj in predsednik uprave Appla odgovarjal na vprašanja kolumnista Wall Street Journala Walta Mossberga in napovedal nekaj (ne)pričakovanih novosti.

Jobs ni želel razkriti morebitnih novosti, ki jih bo iPhone prinesel ob dokončnem prihodu na trg, povedal pa je, da v Applu niso nikoli razmišljali o klasični tipkovnici, saj po nekaj dneh prilagajanja "ni poti nazaj" od na dotik občutljivega zaslona.

Na vprašanje, ali bo iPhone omogočal prenos filmov po zraku, je prvi mož Appla odvrnil negativno, saj je tovrstna dostava predraga, v podjetju pa razmišljajo, da bi že letos omogočili razvoj programske opreme za iPhone tretjim osebam.

Jobs je namignil, da v prihodnosti lahko v prodajalni iTunes pričakujemo tudi videovsebine v visoki ločljivosti, že junija pa bo na voljo programski popravek, ki bo omogočil spremljanje posnetkov iz YouTuba na Apple TV.

Sočasno z uradno najavo podpore vsebina YouTube na Apple TV je Apple na spletnih straneh predstavil tudi Apple TV z večjim, 160 GB velikim trdim diskom. Cena naprave znaša 400 dolarjev, oz. 100 dolarjev več od modela s 40 GB trdega diska.

http://www.allthingsd.com

http://www.apple.com/iphone/

http://www.apple.com/appletv/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji