Objavljeno: 6.4.2019

Joj, moje superge se nočejo več zavezati!

Uporabniki Nike športnih copat AdaptBB (350 USD!) poročajo o tehničnih težavah, ki jih imajo z njimi. Kakšnih tehničnih težavah, saj gre le za superge??, boste rekli. Po nadgradnji strojne programske opreme so »brickane«, neuporabne…

Športne copate AdaptBB so zadnja inkarnacija Nike samozavezovalnih superg, ki so »seveda« povezljive s pametnim telefonom, prek bluetootha. Aplikacija omogoča nastavljanje moči samodejnega zavezovanja, oblikovanje copata in seveda preverjanje koliko energije je še v akumulatorjih, ki jih ima copat.

Težava je le v tem, da ustrezna aplikacija ne deluje najbolje, oz. nekaterim uporabnikom sploh ne deluje. Uporabniki v trgovini Play pišejo o bizarnih težavah, kot so:

-          Nadgradnja strojne programske opreme je desni copat naredila neuporaben in ga de facto spremenila v »opeko« (brick).

-          Telefon/aplikacija se nato povezuje le še le z levo copato, z desno pa ne.

-          Aplikacija hkrati javlja, da je levi čevelj že povezan in ne more naprej.

-          »Moj levi copat se noče ponovno zagnati (reboot)!«

Nekateri uporabniki svetujejo, da je treba narediti ročni »reset« obeh copatov, kot je navedeno v navodilih, vendar menda pomaga le vračilo copatov v Nike, kjer jih nadomestijo z novimi.

Pomislili bi, da je morda malo pretirano športni copat, ki se ne poveže s telefonom, imenovati »opeka«, toda spomniti se moramo, da gre za samozavezovalne copate. Ko copat postane »opeka«, in programsko ne deluje več, tudi samodejno zavezovanje ne deluje. In če športnega copata ne moremo zavezati, je to pač… - opeka.

Arstechnica

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji