Objavljeno: 21.8.2010

Jubilejni Canon IXUS 1000 HS

Canon je 10. obletnico fotoaparatov IXUS proslavil z modelom IXUS 1000 HS, ki prinaša možnost snemanja video posnetkov v ločljivosti 1080p v izdelku z zelo kompaktnim ohišjem. Tipalo zmore 10 milijonov pik, elektroniko pa nadzira procesor DIGIC 4. Za majhne dimenzije je 10-kratni optični zum zelo lep dosežek.

Na voljo je optični stabilizator slike, sistem HS pa zagotavlja visoko kakovost slik pri šibki svetlobi. Inteligentni način snemanja nočnih prizorov poenostavlja izdelavo izvrstnih posnetkov brez stojala, saj združi več hitrih zaporednih posnetkov in iz njih ustvari optimalno osvetljeno fotografijo. Fotoaparat sicer omogoča nastavitev občutljivosti ISO 3200 pri polni ločljivosti ter njeno povečanje na ISO 6400 pri ločljivosti 2,5 milijona točk.

Sistem HS ponuja tudi možnost hitrega zaporednega snemanja do zapolnitve kapacitete pomnilniške kartice s hitrostjo 3,7 posnetka na sekundo v ločljivosti 10 milijonov točk ter 8,8 posnetka na sekundo v ločljivosti 2,5 milijona točk. Zelo hitri prizori so lahko posneti tudi v načinu Super Slow Motion Movie, ki shranjuje 240 slik na sekundo in jih predvaja s hitrostjo 30 slik na sekundo, kar posnetku doda prav poseben vizualni učinek.

S funkcijo Best Image Selection fotoaparat samodejno izbere najboljši posnetek izmed petih v ločljivosti 2,5 milijona točk, kar občutno zmanjša čas, potreben za pregled stotin podobnih fotografij. Pri snemanju video posnetkov v ločljivosti 1920 x 1080p je hitrost snemanja je 24 slik na sekundo, kar daje videu tekoč kinematografski učinek. Objektiv pri tem omogoča uporabo zooma med snemanjem, dinamični stabilizator slike pa zmanjšuje tresenje slike pri premikanju snemalca. Funkcija Smart Auto izbere najbolj primerne nastavitve snemanja, saj izbira med 21 različnimi tipi prizorov.

Fotoaparat ima vgrajen vmesnik HDMI, ki omogoča predvajanje neposredno na televizijskem zaslonu. Vgrajen je 8,6-cm zaslon LCD v razmerju 16:9, kot nalašč za predogled video posnetkov. Novi IXUS 1000 HS je na voljo v rožnati, srebrni in rjavi barvi. V trgovinah bo kmalu na voljo za ceno 350 evrov.

http://www.canon-europe.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji