Objavljeno: 27.7.2007

Jubilejni, deseti HP Labs v Lizboni

Med 25. in 28. junijem je v Lizboni na Portugalskem potekala že jubilejna, 10. konferenca HP Lab University, ki jo prireja Hewlett-Packard in ki smo se je udeležili tudi mi. Namenjena je izključno novinarjem in analitikom v regiji EMEA, ki vključuje Evropo, Bližnji vzhod ter Afriko.

Prireditev poleg konferenčnega dela vključuje tudi razstavo večine izdelkov HP, ki so ali še bodo prišli na trg. Poudarek je predvsem na trgu izdelkov za domačo rabo ali v manjših podjetjih (SOHO). Tako smo si lahko ogledali in preizkusili celotno linijo novih digitalnih fotoaparatov, ki jih je HP predstavil tik pred dogodkom, točneje 21. junija. Gre za pestro paleto modelov, kot so E337, M437, M447, M547, M637, M737, R742, R837, R847, R937 ter Mz67. Medtem ko je rdeča nit vseh »digitalcev« iz hiše HP predvsem preprosta uporaba ter kup dodatnih zmožnosti že v samem fotoaparatu (npr. odprava učinka rdečih oči), novi R937 izstopa tudi po velikem (diagonala 9 cm), na dotik občutljivem zaslonu LCD. Na dotik občutljivi zaslon je podlaga za nov, intuitivni uporabniški vmesnik, ki nevešče uporabnike ne bega s kopico zmožnosti, ki jih ti tako ali tako le redko ali sploh nikoli ne izkoristijo.

Novosti so bile predstavljene tudi na področju tiskanja. Ker večina teh izdelkov še ni bila predstavljena širši javnosti, nas pa zavezuje pogodba o molčečnosti (NDA), lahko izdamo le, da se že kmalu obeta nekaj novosti na področju malih tiskalnikov, namenjenih tisku fotografij kar doma. Jeseni pa lahko pričakujemo novosti tudi na področju laserskih tiskalnikov, predvsem tistih namenjenih rabi doma.

Bistvo same konference pa je tudi, da lahko novinarji pridemo v stik neposredno z inženirji HP, zadolženimi na tem ali onem področju razvoja določenih izdelkov ali tehnologij. Tako smo izvedeli marsikatere tehnične podrobnosti novih in tudi že obstoječih izdelkov iz hiše HP, ki so javnosti bolj ali manj skrite ali vsaj nepoznane. Več o teh bomo sicer pisali v naših rednih rubrikah.

www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji