Objavljeno: 12.8.2008

Kaj pripravlja Apple za september?

Apple je za september napovedal dogodek, na katerem bodo brž kot ne napovedali novosti za prihajajočo nakupovalno sezono. Po predstavitvi druge generacije telefonov iPhone so kot kaže tokrat na vrsti za prenovo zopet večpredstavni predvajalniki iPod. Obetamo si lahko modele z večjimi pomnilniki, denimo pri najmanjšem predvajalniku Shuffle, ki bo najbrž imel dvakrat večjega kot doslej. Spremenili naj bi tudi model iPod Touch, po zgledu novega telefona iPhone, iz katerega izhaja. Hkrati naj bi Apple tudi precej znižal cene večpredstavnim predvajalnikom, predvidoma skoraj 100 dolarjev na posameznem modelu.

Več neznanega je povezanega z morebitnimi novimi modeli prenosnikov Macbook, ki se v sedanji generaciji več kot odlično prodajajo. Po eni strani bi lahko pričakovali nove modele na novi Intelovi platformi Centrino 2, čeprav bi predstavitev septembra bila za Apple nekoliko nenavadna. Prenosnike so doslej običajno prenavljali pozimi ter pozno spomladi. Precej bolj verjetna je občutno znižanje cen posameznih modelov, katerih vstopne različice bi se spustile pod ceno 1.000 dolarjev. Nekateri omenjajo možnost, da bi Apple utegnil zamenjati aluminij za plastiko v zunanjosti in nekoliko spremeniti tipkovnice.

Apple naj bi tudi pripravljal nov ultra lahek mini prenosnik, predvsem pa model z zaslonom občutljivim na večkratni dotik, po vzoru telefona iPhone. Toda analitiki menijo, da je precej bolj verjetna predstavitev zadnjih dveh novosti konec leta 2009 ali v začetku leta 2010.

http://www.apple.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji