Oglasno sporočilo
Objavljeno: 1.6.2022

Kaj storiti, da bi telefon dlje časa ostal „kot nov”?

Sodobne pametne telefone lahko opredelimo kot telefone z napredno tehnologijo opremljene s številnimi sodobnimi digitalnimi orodji in programi. Vendar žal, kljub obširnim možnostim, se lahko hitro poškodujejo, pokvarijo, celo uničijo.  

Ni pomembno kako je vzdržljiv pametni telefon – tveganje padca in trajne poškodbe je visoko, zlasti če prej ne ukrepate na področju zaščite. Pogosto popravilo škode, npr. pokvarjenega zaslona, stane več kot nakup novega telefona.

Torej je pomembno, da poskrbite za zaščito vaše naprave in jo opremite s primernimi zaščitnimi dodatki.

Začnite od nakupa ovitka

Ovitek za telefon je osnova, če želite čim daljšo življenjsko dobo vašega pametnega telefona. Med izbiro preverite, ali je res ovitek primeren za vse dodatke vašega modela telefona in je izdelan iz kvalitetnega materiala. Če vam je zraven zaščite pomemben tudi  izgled naprave, izberite ovitek z zanimivim potiskom, odpornim na brisanje.  

V spletni trgovini etuo.si boste našli dobre kakovostne ovitke za skoraj vse modele pametnih telefonov. Torej ni važno ali imate  iPhone’a, ali telefon z Androidom (npr. znamke Samsung, Huawei, LG ali Xiaomi), zagotovo boste našli nekaj zase.

Najboljšo zaščito nudijo oklepni ovitki, toda tudi navaden, silikonski etui večkrat povečuje varnost vašega pametnega telefona.

Poskrbite za zaščito zaslona

Pogosta napaka imetnikov pametnih telefonov je odlašanje namestitve kaljenega stekla. Že ob prvem dnevu uporabe je mobilna naprava izpostavljena nevarnosti padca. Nakup zaščite za zaslon je majhen izdatek, lahko pa zaščiti zaslon vašega telefona pred trajno poškodbo. Menjava zaslona je pogosto enaka kot cena nakupa novega pametnega telefona, včasih celo dražja. Ni se vredno izpostavljati tako velikim, nepotrebnim stroškom.

Ne pozabite na skrbno ravnanje s pametnim telefonom

Da bi vam pametni telefon služil dlje časa, ga morate  redno posodabljati in brisati odvečne datoteke. Izogibajte se nameščanju številčnih programov in brišite tiste, katerih ne uporabljate več. Nato poskrbite, da vaša naprava ne bo izpostavljena škodljivim zunanjim vplivom, kot so sonce, voda ali mraz. Pomemben je tudi način polnjenja telefona. Popolna izpraznitev baterije skrajša njeno življenjsko dobo. Zato priklopite na polnilec telefon že takrat, ko ima baterija 20% moči. Življenjsko dobo lahko podaljšate tudi takrat, ko nehate polniti telefon pri 80-90%.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji