Objavljeno: 17.9.2016 01:00

Kangaroo Notebook – dva računalnika v enem

Podjetje InFocus, sicer znano po svojih projektorjih, je predstavilo prenosni računalnik z imenom Kangaroo Notebook, ki prinaša na to področje zanimivo inovacijo. Ohišje prenosnika, vključno z zaslonom, tipkovnico, sledilno ploščico in vmesniki je le lupina za računalniški modul, ki ga lahko hitro in preprosto zamenjamo. Tako lahko hitro preklopimo med modulom za službeno in domačo rabo, ali pa med programi in podatki različnih uporabnikov.

Glavne komponente računalnika, vključno s procesorjem, sistemskim naborom, grafiko, pomnilnikom in enoto SSD se nahajajo v posebnem modulu velikosti malo večjega mobilnega mobilnega telefona, ki je na lupino priključen prek namensko razvitega vmesnika. Na ta način lahko uporabnik na fizičen način loči podatke med različnimi moduli.

Po tehnični zasnovi je sicer Kangaroo Notebook za današnje razmeroma skromna naprava. Uporablja Intelov procesor Celeron »Chery Trail«, 2 GB RAM, 32 GB Flash RAM (razširljivo na 256 MB) in Windows 10. Ohišje premore zaslon z diagonalo 11,6 palcev, ločljivostjo 1.366 x 768 pik, tipkovnico, sledilno ploščico, vrata USB 2.0 in 3.0, Wi-Fi 802.11ac, bluetooth, zvočnike, mikrofon in bralnik kartic SD.

Kljub skromni zasnovi je izdelek zanimiv tudi zaradi nizke cene. Za 300 dolarjev bomo namreč dobili lupino modularnega modula in dva samostojna modula. Kasneje naj bi prišli na vrsto tudi zmogljivejši modeli.

Kangaroo Notebook gradi na uspehu lani prestavljenega mini računalnika Kangaroo PC. Ta ima v majhnem ohišju celo akumulator, da ga lažje prenesemo med preklopnimi postajami. Kot alternativo monitorjem in tipkovnicam pa lahko uporabljamo Applov iPad za krmiljenje računalnika. Računalnike se prodaja za komaj 99 dolarjev, medtem ko je zmogljivejši model nekoliko dražji – 169 dolarjev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji