Objavljeno: 10.9.2010

Kar 5 tablic iz Archosa

Francosko podjetje Archos je na sejmu IFA predstavilo kar pet različnih tabličnih računalnikov, ki so zasnovani na operacijskem sistemu Google Android 2.2 (Froyo). Archos predvsem stavi na različna pričakovanja kupcev glede velikosti zaslona, zato so na voljo modeli z diagonalami zaslona od 2,8, 3,2 4,3, 7 in 10,1 palcev kar pomeni, da segajo od malih naprav PMP do pravih tablic velikosti Apple iPada.

Vsi tablični računalniki imajo zaslone občutljive na dotik, vgrajena tipala za pospeške, video kamero, temeljijo pa na procesorju s takti 600 MHz do 1 GHz. Najmanjši Archos 28 nudi zaslon z ločljivostjo 320 x 240 pik, premore 4 GB RAM, vmesnik Wi-Fi in je namenjen pretežno za rabo z večpredstavnimi vsebinami. Od septembra bo na voljo za ceno 100 dolarjev.

Korak višje je Archos 32, ki ima le malo večji zaslon, a zato 8 GB RAM in zmožnost snemanja video posnetkov v ločljivosti 720p. Ta model ima tudi že izhod za prikaz vsebin na domačem televizorju. Cena bo 150 dolarjev. Z modelom Archos 43 prihajamo že na nivo večjih pametnih telefonov. Zamenjal bo dosedanji model Archos 5, od katerega pa bo precej tanjši. Po tehničnih lastnostih je sicer zelo podoben Archosu 32, cena pa je zaradi večjega zaslona 200 dolarjev.

Z Archosom 70 prihajamo že v ligo pravih tabličnih računalnikov. Zaslon ima višjo ločljivost, premore pa še vmesnike USB in HDMI. Računalnik je debel le centimeter in tehta komaj 300 gramov, zato bo všeč tistim, ki ne marajo pretežkih naprav. Na prednjo stran postavljena kamera nakazuje, da je mišljen za videokonference. Stal bo 275 dolarjev. Kdor pa želi kar se da velik zaslon, bo posegel po model Archos 101, ki ima 10,1-palčen zaslon, ločljivost 1024 x 768 pik, a še vedno dokaj skromno težo 420 gramov. Napovedana je ugodna cena - 300 dolarjev, na voljo pa bo oktobra.

http://www.archos.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji