Objavljeno: 27.6.2010

Kartice SD bodo dobile zmogljivostne oznake

Pomnilniških kartic SD je na trgu kot listja in trave. Da bi se le-te lahko lažje ločile med seboj, organizacija SD Association uvaja nove oznake za njihove zmogljivosti, ki se bodo pridružile obstoječim oznakam Class.

Novih oznak bodo deležne predvsem nove in ultrazmogljive kartice SD, ki podpirajo standarda SDXC ter SDHC, torej poleg visokih hitrosti prenosov še visoko kapaciteto. Najzmogljivejše kartice bodo deležne oznake UHS (Ultra High Speed), ki bo v prihodnje postavljena pri meji 104 MB/s, kar je kar štirikrat hitreje od danes najhitrejših izdelkov (25 MB/s). Pomnilniška vodila v teh karticah so nazaj združljiva, zato zanje ne bomo potrebovali novih bralnikov kartic (kot se je denimo pripetilo pri prehodu iz standarda SD v SDHC). Kartice z oznako UHS bodo namenjene najzahtevnejši rabi, denimo snemanju bogatih in visokoločljivih video vsebin ali pa hkratnemu zajemu več vsebin.

Hitrostni simbol UHS Speed Class 1, na karticah viden kot enica v črki U, bo tako označeval le kartice, ki so sposobne zajema visokoločljivega videa v realnem času (torej brez pomoči predpomnilnika naprave v katero so vstavljene). Obstoječi hitrostni simboli, ki označujejo minimalne stabilne hitrosti zapisovanja podatkov, torej Class 2, Class 4, Class 6 in Class 10, še vedno ostajajo v veljavi. Organizacija SD Association ocenjuje, da je danes na svetu že več kot 2,5 milijarde pomnilniških kartic SD.

www.sdcard.org

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji