Objavljeno: 3.8.2010

Kdo bo gradil brezžično omrežje ljubljansko?

Mestna občina Ljubljana je pretekli teden zainteresirane ponudnike povabila k oddaji ponudb za izbiro zasebnega partnerja za javnozasebno partnerstvo »Uvedba brezžičnega omrežja na območju Mestne občine Ljubljana«.

Kot je znano že nekaj časa in smo pisali tudi v Monitorju, želi MOL v slovenski prestolnici izpeljati projekt mestnega omrežja WLAN, na splošno imenovanega MuniFi (Municipal WiFi).

Pod uvedbo brezžičnega omrežja je mišljena postavitev brezžičnih dostopnih točk, aktivne komunikacijske opreme, medsebojnih optičnih povezav in postavitev aplikacijske opreme, namenjene delovanju omrežja. Predmet javno-zasebnega partnerstva je tudi dograditev in posodobitev optičnega omrežja javnega partnerja.

Polovico zagotovljene pasovne širine bo zasedal MOL za lastne potrebe. To med drugim vključuje tudi prvo, na kar pomislimo ob mestnem omrežju WLAN - dostop do interneta za vse meščane in turiste.

A ta dostop bo omejen s količino prenesenih podatkov, tako da bo omogočal le osnovni dostop do spleta, elektronske pošte in podobnih storitev. Za resnejši dostop do interneta bo treba plačati ponudniku dostopa do interneta.

http://www.ljubljana.si/

http://www.ljubljana.si/file/746073/rd-wifi.pdf

http://www.enarocanje.si/pregledobjave.asp?IzpObrazec=130905

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji