Objavljeno: 24.7.2008

Firefox v strmi rasti

Po objavi presenetljive novice, da je v Indoneziji tržni delež Firefoxa prvič od vseh držav sveta presegel 50%, so na uradnem spletnem dnevniku Mozille objavili prerez tržnih deležev tudi za ostale države sveta, kjer je Firefox najbolj priljubljen.

Indonezija je sicer ena najbolj obljudenih držav (po številu prebivalcev je četrta država sveta), vendar do prihoda Firefoxa 3 še ni imela krajevno prilagojene različice. Navkljub temu je bil brskalnik tam že precej priljubljen, saj za velik del populacije, ki uporablja internet, raba angleščine ni bila prevelika ovira. Vseeno je s prihodom prevedene in prilagojene različice brskalnika raba Firefoxa letos skokovito zrasla.

Indonezija je s tem prehitela dosedaj vodilno državo po tržnem deležu, Slovenijo, kjer pa ravno tako beležimo kar lepo rast v letošnjem letu. Podatki se iz meseca v mesec spreminjajo. Po raziskavi Xiti smo bili v marcu tretji, poravnani s Poljsko s skupno 44% deležem, druga pa je bila Finska s 46% tržnim deležem Firefoxa. A še bolj sveža analiza podjetja Net Applications je pokazala, da bomo tudi pri nas najverjetneje kmalu presegli polovični tržni delež Firefoxa. Slovenija naj bi tako v zadnjih mesecih dosegla 48% in si spet priborila drugo mesto, Poljska nam sledi s 47%, Finska pa je izgubila odstotek in je zdaj četrta.

http://marketshare.hitslink.com/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji