Objavljeno: 8.9.2012

Kobo sledi Amazonu

Med tem, ko je Amazon predstavljal svoje nove bralnike in tablice Kindle, so na drugem koncu ZDA skoraj sočasno predstavljali nove konkurente družbe Kobo. Tudi tu so glavne novosti tri, dva bralnika in ena tablica, kar verjetno ni slučaj, glede na prikazani portfelj pri Amazonu.

Prva novost je bralnik elektronskih knjig Glo ConfortLight, ki tako kot Amazon in Barnes&Noble na področje bralnikov z zaslonom E-ink prinaša dodatno osvetlitev za branje v temi. Kobo ima v tem primeru 6-palčni zaslon ločljivosti 1024 x 768 pik, 16 nivojev sivine, procesor Freescale s taktom 1 GHz, 2 GB vgrajenega pomnilnika RAM, režo za kartice microSD in vmesnik Wi-Fi. Poln akumulator zadostuje za okoli mesec dni prebiranja gradiva. V ZDA bo na voljo za 130 dolarjev in to v štirih različnih barvnih odtenkih.

Druga novost bo razveselila ljubitelje tablic. Kobo Arc je čisto prava tablica z operacijskim sistemom Google Android 4.0 in podporo za spletno trgovino Google Play. Premore 7-palčni zaslon IPS, procesor TI OMAP 4470 s taktom 1,5 GHz, 1 GB velik sistemski pomnilnik in vmesnik Wi-Fi. Z enim polnjenjem akumulatorja naj bi deloval brez težav tja do 10 ur. Na voljo bo v dveh različicah - v ZDA bo za 8 GB izvedo potrebno odšteti 200 dolarjev, za 16 GB pa 250 dolarjev.

Zadnja novost je Kobo Mini, za katerega trdijo, da je najbrž najmanjši bralnik elektronskih knjig na svetu. Vgrajen je 5-palčni zaslon E-ink, celota pa meri le 12,7 x 13 x 1 cm in tehta 134 gramov. Procesor deluje pri taktu 800 MHz, ostalo pa je enako kot pri modelu Glo, seveda pa nima dodatne osvetlitve. Kobo cilja predvsem na nizko ceno - 80 dolarjev, kar utegnejo celo znižati, gleda na ceno, ki jo je sočasno postavil Amazon za svoj najcenejši model.

http://www.kobo.com/ereaders/

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji