Objavljeno: 8.7.2008

Končan natečaj Canon Fan Foto

Češki amaterski fotograf Jan Kostal je dobitnik nagrade spletnega natečaja Canon Fan Foto. Njegovo fotografijo, poimenovano »Blatno igrišče, Bangladeš«, je izbrala komisija strokovnjakov podjetij Canon in Getty Images, vodilnega svetovnega ustvarjalca in distributerja fotografij, filmov ter večpredstavnih izdelkov. Ocenjevali so perspektivo, vsebino in splošno kompozicijo.

Jan Kostal je bil nagrajen z nepozabnim doživetjem športne fotografije z roba igrišča, saj je v živo spremljal tekmo skupine B med Avstrijo in Nemčijo na Dunaju. Ta neponovljiva priložnost je bil edini način, da se nekdo od gledalcev pridruži najboljšim svetovnim profesionalnim športnim fotografom ob robu igrišča prvenstva UEFA EURO 2008. Janu Kostalu je Canon prav tako podaril digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat EOS 450D, s katerim je lahko fotografiral igro.

Od februarja letos je spletno galerijo Canon Fan Foto obiskalo 40.000 navijačev (www.euro2008.com/canonfanfoto) in si ogledalo 6000 enkratnih nogometnih posnetkov, ki so jih naložili amaterski fotografi. Canon je za vsako naloženo fotografijo podaril en evro uradnemu humanitarnemu partnerju – Rdečemu križu. Za vsak glas, ki so ga oddali obiskovalci, pa je dodal še petdeset evrocentov. Tako je skupna donacija Canona Rdečemu križu že presegla 30.000 evrov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji