Objavljeno: 26.9.2007

Končni kandidat Windows Server 2008 že na voljo

Microsoft je predstavil prvega kandidata (Release Candidate) za končno različico strežniškega operacijskega sistema Windows Server 2008. S tem so na dobri poti za pravočasno objavo novega izdelka, ki bo po napovedih nared konec februarja 2008. Novi strežnik prinaša številne izboljšave na področjih virtualizacije, upravljanja, varnosti in zanesljivosti.

Windows Server 2007 premore spletni strežnik IIS 7.0, novo osnovno strežniško vlogo Server Core, ukazno vrstico PowerShell za preprostejše upravljanje ter zaščito dostopa do omrežij Network Access Protection. Poleg tega je Microsoft vključil tudi nove omrežne tehnologije in možnosti za ustvarjanje strežniških gruč, s čimer svojim strankam zagotavlja zmogljivo in upravljivo platformo z visoko stopnjo varnosti. Med najpomembnejšimi novostmi v novem strežniku so prenovljene terminalske storitve, ki poleg izboljšane zmogljivosti in zanesljivosti nudijo tudi številne nove funkcionalnosti, kot je na primer objava aplikacij.

Prvi končni kandidat je nastal na podlagi povratnih informacij številnih strank in partnerjev, ki so sodelovali pri zaprtem in javnem preizkusu razvojnih različic. Na podlagi teh informacij so se pri Microsoftu tudi odločili, da bodo nekoliko pohiteli in so v najnovejšo različico vključili tudi virtualizacijsko tehnologijo Viridian, ki za delovanje nudi virtualizacijski nadzorniški program (hypervisor). 64-bitna arhitektura nadzornika virtualizacije podpira 32- in 64-bitne procesorje ter široko paleto rešitev za shranjevanje podatkov, vključno z omrežji za shranjevanje podatkov iSCSI in Fibre Channel. Prvi končni kandidat je na voljo vsej javnosti.

http://www.microsoft.com/windowsserver2008/default.mspx

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji