Objavljeno: 25.9.2014 01:00

Konec za Samsungove prenosnike v Evropi

Samsung je naslednji od velikih ponudnikov osebnih računalnikov, ki močno zmanjšuje svojo prisotnost na tem segmentu. V okvir prizadevanj za zmanjševanje stroškov in ohranjanja ciljne željene marže so se tako odločili, da prenehajo s prodajo prenosnikov v Evropi.

Pri Samsungu trdijo, da se na ta način hitro odzivajo na spremembe v povpraševanju na trgu. V isti sapi trdijo, da umik iz Evrope še ne pomeni umik tudi iz drugih delov sveta, poleg tega pa dopuščajo, da bi odločitev spremenili, če se razmere na trgu izboljšajo.

Korak je nekoliko presenetljiv, kjer analitske družbe namreč prav v zadnjem času napovedujejo vnovično rahlo rast prodaje prenosnikov, v višini 5,6% na letnem nivoju. Toda Samsung močno zaostaja za močnejšimi tekmeci, zato verjetno tudi odločitev o umiku.

Samsung sledi podobnemu koraku družbe Sony, ki je pred časom objavila prenehanje ukvarjanja z osebnimi računalniki in odprodajo oddelka VAIO. Toshiba pa je prav pred nekaj dnevi najavila odpuščanje 900 zaposlenih ravno na področju osebnih računalnikov, kar najbrž pomeni krčenje ponudbe. Rast beležijo predvsem kitajske družbe z Lenovom na čelu.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji