Objavljeno: 17.8.2004

Konferenca HP World

Hewlett-Packard je na konferenci uporabnikov spregovoril o smernicah in novostih, s katerimi želijo spodbuditi prodajo svoje najzmogljivejše strojne opreme. Konferenca je namreč potekala v luči relativno slabih poslovnih rezultatih, zlasti na področju velikih strežniških in pomnilniških sistemov. HP je sicer zadnje četrtletje zaključil z rastjo v višini 9% (skupno promet 18,9 milijarde dolarjev), zaskrbljujoč pa je padec prodaje pri že omenjenih sistemih, kjer je bil promet 5% nižji kot lani v istem obdobju (skupno 3,4 milijarde dolarjev).

Še posebej slabo je šlo prodaji sistemov Alpha, kjer so zabeležili kar 32% padec, kar je najbrž posledica odločitve družbe, da bo to platformo ukinila leta 2006, čeprav bo podpora trajala tja do leta 2011. Prav tako je zabeležen 25% padec prodaje pri strežnikih NonStop (nekoč Himalaya), kjer uporabniki predvsem čakaj zaključek tranzicije iz sedanje arhitekture s procesorji MIPS na Intelove Itaniume. Kljub naporom so pri HP-ju v četrtletju za nami prodali tudi za 23% manj pomnilniških sistemov. Slabi rezultati so že imeli posledico, saj je moralo svoja mesta zapustiti kar nekaj ključnih direktorjev za posamezna področja.

HP poleg tega stavi na vpeljavo novih izdelkov. HP World je bil priložnost za predstavitev nekaterih novosti, kot so na primer nova orodja za virtualizacijo na najzmogljivejših strežnikih. Nova različica orodja Global Workload Manager tako omogoča particioniranje sistema na več virtualnih strežnikov, ki lahko hkrati poganjajo tako Linux, kot HP-UX. Kasneje naj bi se pridružila tudi podpora za 64-bitno različico okolja Windows. V družini strežnikov Integrity so poleg tega pri HPju uvedli tudi možnost uporabe več particij na posamezen procesor Itanium.

HP sicer promovira predvsem strežnike zasnovane na arhitekturi IA-64, vendar ob tem vseeno načrtujejo tudi novosti za platformo Alpha. Z novimi procesorji in podpornimi vezji naj bi tako dvignili zmogljivost za 16%. Poleg tega bodo oktobra predstavili novo različico sistema HP-UX 11i, ki bo prvič unificirana za obe procesorski platformi. Novost je tudi pomnilniški sistem StorageWorks EVA3000, ki uporablja SAN omrežje s hitrostjo 2 Gb/s, ponujajo pa ga v cenovno konkurenčnem paketu skupaj z dodatnimi programskimi možnostmi.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji