Objavljeno: 15.2.2006

Konferenca RSA 2006

Ponudniki in uporabniki so na letni konferenci RSA Conference 2006 v San Joseju v ospredje postavili najbolj vročo temo preteklih let: računalniško varnost. Na dogodku so o svojih bodočih načrtih spregovorili vodilni proizvajalci, na čelu z Microsoftom, Sunom, Ciscom, Symantecom, Comuter Asociatesom, VeriSignom in seveda RSA Security. Med otvoritelji je bil tudi Bill Gates, ki je predstavil nove varnostne zmožnosti, v veliki meri povezane s prihajajočim operacijskim sistemom Windows Vista.

Ta bo vseboval novo tehnologijo imenovano InfoCards, ki bo omogočala uporabniku enotno vodenje in upravljanje varnosti, zlasti na nivoju gesel. InfoCards je v veliki meri naslednja generacija servisa za avtentikacijo, ki bo sčasoma nadomestila dosedanji Passport. Slednji predvsem v podjetjih ni doživel uspeha, saj ta ne želijo, da Microsoft upravlja z uporabniškimi identitetami. InfoCards enako vlogo zdaj podeljuje posameznim organizacijam, podobno kot Passport pa omogoča, da se v sistem integrirajo varnosti sistemi različnih proizvajalcev.

Microsoft je na srečanju tudi predstavil drugo razvojno različico orodja za boj proti vohunskim programom Windows Defender, ki ima precej predelan uporabniški vmesnik in povsem nov servis za boj proti novim nevarnostim v realnem času. Kot je že znano, pa bo Microsoft svojo ponudbo na področju varnosti precej razširil z novimi izdelki in storitvami, kot sta Windows OneCare in Microsoft Client Protection.

http://2006.rsaconference.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji