Objavljeno: 31.7.2010

Krepka podražitev SIOLovih storitev

Telekom Slovenije je zadnji delovni dan v juliju napovedal bistvene spremembe cen SIOLovih storitev, ki bodo veljale od 1. septembra dalje.

Spremembe cen so (namenoma?) precej zapletene, tako da bodo naročniki lahko ugotovili dejansko podražitev šele takrat, ko bodo prejeli nove račune. Groba ocena pokaže, da bodo računi za deset do trideset odstotkov višji, naročniki pa imajo zaradi podražitve možnost, da brez penalov odpovejo naročniško razmerje. Telekom kot razlog za podražitev navaja "nevzdržne razmere na domačem trgu elektronskih komunikacij in glede na stroške nerazumljivo nizko postavljene cene storitev konkurenčnih operaterjev, ki jim zaradi ohranjanja konkurenčnosti morajo prilagajati svoje", zaradi katerih da je "tudi ogrožen nadaljnji razvoj celotne panoge".

Ob tem se lahko spomnimo pritožb Telekomove (oziroma SIOLove) konkurence, ki se je podobno kot Telekom danes, pritoževala nad nevzdržnimi razmerami na domačem trgu dostopa do interneta, ki jih je povzročil Telekom Slovenije z dolgoletno prakso tako imenovanega cenovnega stiskanja, ko je kot operater s prevladujočim položajem na trgu telekomunikacijske infrastrukture SIOLovim konkurentom zaračunaval visoke cene infrastrukture, ob čemer pa so bile SIOLove cene storitev na tej infrastrukturi nerazumljivo nizke, kar je povzročilo propad številnih ponudnikov interneta. Telekomovo bi zato moral današnje "nevzdržne razmere" na trgu pripisati svoji dolgoletni politiki boja s konkurenco, ne pa konkurenci.

http://www.telekom.si/podjetje/sredisce_za_vlagatelje/javne_objave/1935/telekom_slovenije_spreminja_cene_storitev.html

http://www.siol.net/pomoc_in_podpora/ceniki/spremembe_cen.aspx

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji